ΩΔΕΙΟ ΡΑΖΗ - Ωδείο Ραζή

ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ 34, ΔΡΟΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΤΗΛ.: 210.8132059

Το Ωδείο Ραζή λειτουργεί από το 1994 οργανώνοντας ρεσιτάλ, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμούς, ηχογραφήσεις, απολυτήριες εξετάσεις.
ΑρχικήΣυναυλίες-ΡεσιτάλΣεμινάριαΗχογραφήσειςΠτυχία-διπλώματαΔιαλέξεις
 
Χρήσιμα
Αίθουσα συναυλιών
Συλλογή Video
Συλλογή Audio
Συνεργάτες
Διδακτικό προσωπικό
Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες
Επικοινωνία
Χάρτης πρόσβασης
Επικοινωνία
 
Αρχική » Συνεργάτες » Διδακτικό προσωπικό » ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗΣ

ΟΕυάγγελος Μπουντούνης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο και αποφοίτησε με «Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης» από την τάξητου Δημήτρη Φάμπα.

Δάσκαλοιτου υπήρξαν οι Jose Tomas στην Ισπανία, Alexander Lagoya στον Καναδά και Alirio Diaz στην Ιταλία. Είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει τον Andres Segovia και να μαθητεύσει κοντά του στη Γρανάδακαι τη Μαδρίτη. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον Μάνο Χατζιδάκι, στοπρόσωπο του οποίου συνάντησε τον πιο σημαντικό μουσικό του δάσκαλο.

Τιμήθηκεμε πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας στην Ισπανία (Santiago de Compostella, διαγωνισμός Α. Segovia) και στην Ιταλία (Μιλάνο - Ακαδημία Vivaldi,Βερτσέλι - διαγωνισμός Viotti - βραβείο M.C.Tedesco).

Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα, στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ουγγαρία,Γιουγκοσλαβία, Τσεχία, Τουρκία, Κύπρο), σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και στον Καναδά και τις Η.Π.Α.

Το1988 δημιούργησε με τη Μάρω Ραζή ντουέτο κιθάρας. Από τότε έχουν εμφανιστεί σε αρκετά Φεστιβάλ (Αθηνών, Πατρών, Κων/πολης κ.ά.), έχουν παίξει μεδιάφορες ορχήστρες (Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα Πατρώνκ.α.) και έχουν ηχογραφήσει οχτώ CD (Ρεσιτάλ για Δύο, LET IT BEatles, Ένα Τραγούδι για το Μάνο vol. 1-2, Β. Μπουντούνης 100 Κιθάρες -ζωντανή ηχογράφηση στο Ωδείο ΗρώδουΑττικού, Libertango). Το 2008 κυκλοφόρησαν από την Legent το«Historia de un Amor» - Βαγγέλης Μπουντούνης 100 Κιθάρες Νο 2, και απότην ”Irida” το «Πες το με μια Κιθάρα Νο 2» με έργαδικά του.

Έχει εργασθεί πάνω στην τελειοποίηση της ποιότητας του ήχου της κιθάρας και στη βελτίωση της τεχνικής του οργάνου. Έχει γράψει και εκδόσει δέκα βιβλία («The Guitar Technique» 1 έως 10, εκδ. Παπαγρηγορίου-Νάκας) που αναφέρονται τόσο στα σημαντικά κεφάλαια της τεχνικής (Κλίμακες, Αρπίσματα,Λεγκάτα), όσο και στα πιο εξειδικευμένα (Κάθετες και Παράλληλες ασκήσεις, Stretching,Apoyando-Tirando κ.λ.π.)

Έχει μελετήσει και εργασθεί για τη βελτίωση της κίνησης του αριστερού βραχίονα πάνωστην ταστιέρα, αναθεωρώντας πολλά «ταμπού» που υπήρχαν στις μέχρι τότε δακτυλοθεσίες. Έχει διασκευάσει, δακτυλοθετήσει και επιμεληθεί ένα μεγάλο μέρος από το ρεπερτόριο της κιθάρας ξεκινώντας από τις πολύ μικρές και φθάνοντας στιςμεγάλες τάξεις (Recital 1 έως 10). Το 1999 κυκλοφόρησε τη Μέθοδο κιθάρας(Debuto), όπως επίσης και όλα τα έργα για λαούτο του J. S. Bachσε μεταγραφή για κιθάρα. Το 2007 κυκλοφόρησαν οι: Concert Studies 4βιβλία με τις σημαντικότερες σπουδές της κιθάρας, καθώς και το «Μικρό Recital»(για μία και δύο κιθάρες) για παιδιά της προσχολικής ηλικίας και του δημοτικού(εκδ. Παπαγρηγορίου-Νάκας). Εδώ και χρόνια ασχολείται με τη σύνθεση πλουτίζοντας το ρεπερτόριο του οργάνουμε έργα για μία και δύο κιθάρες, ενώ έχει συνθέσει και τρεις σουίτες με τημορφή κοντσέρτου για δύο κιθάρες και ορχήστρα (LET IT BEatles, On the Rocks,Ένα Τραγούδι για το Μάνο) που έχει ήδη παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής καιστο Λυκαβηττό με διάφορες ορχήστρες (Καμεράτα, Ορχ. Πατρών). Από το 1996 είναιμέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Από τη σχολή του έχουν αποφοιτήσει αρκετοί σημαντικοί κιθαριστές, μερικοί από τουςοποίους κάνουν διεθνή καριέρα. Από το 1997 είναι υπεύθυνος Κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο και στα Δημοτικά Ωδεία Πάτρας και Αργυρούπολης. Από το2009 συνεργάζεται με το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες και ξένους μαέστρους και δημιουργούςόπως:Μάνος Χατζιδάκις, Ανδρέας Παρίδης, Γιάννης Ιωαννίδης, Μίκης Θεοδωράκης,Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Hikmet Sismek, Θόδωρος Αντωνίου, ΓιώργοςΚουρουπός, Saulius Sondeckis, Τάσος Συμεωνίδης κ.λπ.

Έχει συνεργαστεί, επίσης, με Έλληνες και ξένους σολίστ και τραγουδιστές όπως: ΚικήΜορφωνιού, Άρης Γαρουφαλής, Τάτσης Αποστολίδης, Ives Stormes, Alirio Diaz,Gulden Turali, Χριστόδουλος Γεωργιάδης, Ναταλία Μιχαηλίδου, ΒαγγέληςΧριστόπουλος, Στέλλα Γαδέδη, Έλενα Παπανδρέου, Σπύρος Ράντος, ΜάριοςΦραγκούλης, Νένα Βενετσάνου, Σαββίνα Γιαννάτου κ.λπ.

Το1986 δημιούργησε και διευθύνει τους «Κιθαριστές» πρωτότυπη ορχήστρα μεκιθάρες αποτελούμενη από τελειόφοιτους μαθητές του και μια από τις πολύ λίγεςπου υπάρχουν στον Ευρωπαϊκό χώρο. Το 2004 η ορχήστρα αυτή συμπληρώθηκε με άλλους 120 κιθαριστές . Με αυτό το γιγαντιαίο σχήμα ο Ευάγγελος Μπουντούνηςέδωσε αρκετές συναυλίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών (Ωδείο Ηρώδου Αττικού) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συνδυασμό των καλλιτεχνικών και διδακτικών του δραστηριοτήτων αποτελούν τα Φεστιβάλ Κιθάρας Ρεθύμνου (1985-1986), Ιωαννίνων (1988-1993) και Πατρών(1994- ), των οποίων υπήρξε εμπνευστής και δημιουργός, αλλά και ο βασικόςκαθηγητής στα σεμινάρια που λειτούργησαν στα πλαίσια τους.Εκτύπωση Στείλτε το σε φίλο

FacebookΔιάδοση στο Facebook


 
 
 

(c) ΩΔΕΙΟ ΡΑΖΗ Διεύθυνση: ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ 34, ΔΡΟΣΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ. Τ.Κ.: 14572. Τηλ.: 210.8132059, FAX: 210.62.29.771 - Επικοινωνία

Ανάπτυξη, φιλοξενία: Hyper Center