ΩΔΕΙΟ ΡΑΖΗ - Ωδείο Ραζή

ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ 34, ΔΡΟΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΤΗΛ.: 210.8132059

Το Ωδείο Ραζή λειτουργεί από το 1994 οργανώνοντας ρεσιτάλ, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμούς, ηχογραφήσεις, απολυτήριες εξετάσεις.
ΑρχικήΣυναυλίες-ΡεσιτάλΣεμινάριαΗχογραφήσειςΠτυχία-διπλώματαΔιαλέξεις
 
Χρήσιμα
Αίθουσα συναυλιών
Συλλογή Video
Συλλογή Audio
Συνεργάτες
Διδακτικό προσωπικό
Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες
Επικοινωνία
Χάρτης πρόσβασης
Επικοινωνία
 
Αρχική » Συνεργάτες » Διδακτικό προσωπικό » «ΟΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ»

«ΟΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ»

«ΟΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ»

«Οι Κιθαριστές» είναι ένα μουσικό σχήμα που συμπληρώνει αρκετά χρόνια ζωής, αφού η ιδέα για τη δημιουργία του γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1984 στο Ρέθυμνο, όταν ο Βαγγέλης Μπουντούνης, για τις ανάγκες του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας που φιλοξενούσε η κρητική αυτή πόλη, σχημάτισε μια ορχήστρα της οποίας τα μέλη ήταν νέοι κιθαριστές που είχαν έρθει από διαφορετικές πόλεις και μουσικές σχολές για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Ο ήχος της ορχήστρας, φρέσκος και πρωτότυπος, ενθουσίασε τόσο το Μάνο Χατζιδάκι που παρακολουθούσε το σεμινάριο, ώστε αποφάσισε να τη διευθύνει οίδιος στη μοναδική συναυλία που δόθηκε την τελευταία μέρα της μουσικής αυτής γιορτής. Παρά την μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος, η ορχήστρα, για πρακτικούς λόγους, διαλύθηκε, για να ανασυσταθεί σε σταθερή πλέον βάση το 1993, αποτελούμενη από απόφοιτους της σχολής του Βαγγέλη Μπουντούνη και πήρε το όνομα «Οι Κιθαριστές».

Το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το ΩδείοAthenaeum” αγκάλιασαν και στήριξαν από τα πρώτα της βήματα τη νέα ορχήστρα, έκαναν τις πρώτες παραγωγές καιδιοργάνωσαν τις πρώτες συναυλίες των «Κιθαριστών». Η πρωτοτυπία της ορχήστρας (που είναι μια από τις ελάχιστες αυτού του είδους παγκοσμίως) αλλά και η σκληρή δουλειά των μελών της είχε σαν αποτέλεσμα να δέχεται εφΆ εξής πολλές προτάσεις για συναυλίες.

Έτσι, στο διάστημα της μέχρι τώρα ζωής της,πήρε μέρος σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ κιθάρας στα Ιωάννινα, το Ηράκλειο,την Πάτρα, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο, τις ΗΠΑ,το Φεστιβάλ Αθηνών και έδωσε δεκάδες συναυλίες σε πολλές Ελληνικέςπόλεις, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο Παλλάς και στο Λυκαβηττό.Κορυφαία στιγμή της ορχήστρας απετέλεσε η συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου τουΑττικού τον Ιούλιο του 2004 στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ. Ησυναυλία που κυκλοφόρησε σε CD από την EROSμετίτλο “100 Κιθάρες – Βαγγέλης Μπουντούνης” σημείωσε μεγάλη επιτυχία.Το CD αυτό επανακυκλοφόρησε το 2007 από τη LEGENDEROSμε τίτλο «LIBERTANGO».

Εξίσου σημαντικές υπήρξαν οι συναυλίες στην Αίθουσατων Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. ΣΆ αυτές τις συναυλίες μάλιστα, την αρχική ορχήστρα πλαισίωσαν 130 ακόμα κιθαριστές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα γιγαντιαίο σύνολο.

Τον Ιούλιο του 2008 κυκλοφόρησε από την LEGEND – EROS το δεύτερο CD της ορχήστρας, ηχογραφημένο σε στουντιο αυτή τη φορά, με τίτλο «Βαγγέλης Μπουντούνης 100 Κιθάρες – HistoriadeunAmor» με σολιστ τη Μάρω Ραζή στην κιθάρα και την Ελπινίκη Ζερβού και το Μάριο Φραγκούλη στο τραγούδι.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας καλύπτει ένα ευρύτατο μουσικό φάσμα με μόνο περιορισμό την ποιότητα, αρχής γενομένης από κλασσικές μουσικές και συνεχίζοντας με παραδοσιακές,μουσικές για τον κινηματογράφο και έργα σύγχρονων συνθετών πουδιασκευάζει ειδικά για την ορχήστρα ο Β. Μπουντούνης ενώ μεγάλο μέρος του ρεπερτορίου αφορά συνθέσεις του ίδιου.

Από το 2010 η Ορχήστρα συνεργάζεται με την Ορχήστρα των κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου και έχουν ήδη πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις μέχρι τώρα.Εκτύπωση Στείλτε το σε φίλο

FacebookΔιάδοση στο Facebook


 
 
 

(c) ΩΔΕΙΟ ΡΑΖΗ Διεύθυνση: ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ 34, ΔΡΟΣΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ. Τ.Κ.: 14572. Τηλ.: 210.8132059, FAX: 210.62.29.771 - Επικοινωνία

Ανάπτυξη, φιλοξενία: Hyper Center