ΩΔΕΙΟ ΡΑΖΗ - Ωδείο Ραζή

ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ 34, ΔΡΟΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΤΗΛ.: 210.8132059

Το Ωδείο Ραζή λειτουργεί από το 1994 οργανώνοντας ρεσιτάλ, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμούς, ηχογραφήσεις, απολυτήριες εξετάσεις.
ΑρχικήΣυναυλίες-ΡεσιτάλΣεμινάριαΗχογραφήσειςΠτυχία-διπλώματαΔιαλέξεις
 
Χρήσιμα
Αίθουσα συναυλιών
Συλλογή Video
Συλλογή Audio
Συνεργάτες
Διδακτικό προσωπικό
Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες
Επικοινωνία
Χάρτης πρόσβασης
Επικοινωνία
 
Αρχική » Συνεργάτες » Διδακτικό προσωπικό » ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Δημήτρης Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα (1961). Άρχισε να παίζει κιθάρα σε νεαρή ηλικία ως μέλος rock-blues συνόλων το 1978. Αργότερα μελέτησε κλασσική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας (τάξη Κυριάκου Τζωρτζινάκη  985-1988 και Ευάγγελου Ασημακόπουλου 1989-1992).

Έλαβε πτυχίο κιθάρας το 1990 και δίπλωμα κιθάρας το 1992 με άριστα παμψηφεί και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης.Μελέτησε θεωρία και έλαβε: Πτυχίο ειδικού αρμονίας (1995), πτυχίο αντίστιξης (1996) και πτυχίο φούγκας (1998). Παρευρέθηκε σε σεμινάρια των: ThomasMüller-Pering στο διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Βόλου,του Alan Holdsworth και  Louis Winsbergστην Βιέννη και Scott Henderson στην Αθήνα. Σπούδασε επίσης στην σχολή Τοπογράφων μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Σαν κλασικός κιθαρίστας έχει παίξει σε αρκετές συναυλίεςκαι έχει ηχογραφήσει για το 3ο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας και την ελληνική τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με σύνολα εγχόρδων σε έργα των J. S. Bach, A. Vivaldi, J. Haydn καθώς και σε δικές τουσυνθέσεις.

Έχει μεταγράψει έργα των J.S. BachandH. Purcell για κλασσική κιθάρα και έχει ενορχηστρώσει διάφορα έργα για μικρά σύνολα

Έχει συνθέσει μουσική για κιθάρα και σύνολα εγχόρδων, μουσική για σύνολα jazz-rock,μουσική για την τηλεόραση κ.α.

Έχει παίξει και δισκογραφίσει με πολλούς σύγχρονους Έλληνες τραγουδιστές όπως: Μάριο Φραγκούλη, Γιώργο Μαργαρίτη, Πασχάλη Τερζή, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστο Δάντη,Γεράσιμο Ανδρεάτο κ.α.

Το 1991  δρυσε το κουϊντέτο “AdLibitum” ένα οργανικό σύνολο που ειδικεύτηκε στον συνδυασμό διαφόρων μουσικών μορφών συμπεριλαμβανομένης της κλασσικής, της jazz, της latinκαι του lightrock. Το κουϊντέτο “AdLibitum” έδωσε πολλές συναυλίες από το 1991 ως το 1996 καιδιαλύθηκε το 1997.

Το 2009 ίδρυσε το “SAOStrio” ένα ηλεκτρικό σύνολο αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής που παίζει κυρίως δικά του έργα  βασισμένα στην jazz, στην rock και την παραδοσιακή μας μουσική. Το “SAOStrio” έχειπαρουσιάσει την δουλειά του σε διάφορα φεστιβάλ και σε πολλές αίθουσες τέχνης.

Διδάσκειστα: Ωδείo Ραζή, ωδείο Αγίου Στεφάνου και ωδείο Πεντέλης και τα εκπαιδευτήρια “Δούκα”.

 

 

 Εκτύπωση Στείλτε το σε φίλο

FacebookΔιάδοση στο Facebook


 
 
 

(c) ΩΔΕΙΟ ΡΑΖΗ Διεύθυνση: ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ 34, ΔΡΟΣΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ. Τ.Κ.: 14572. Τηλ.: 210.8132059, FAX: 210.62.29.771 - Επικοινωνία

Ανάπτυξη, φιλοξενία: Hyper Center